DA NU
OK
Adresa ta de e-mail:.
captcha image

Abonează-mă Anulează
DATE DE CONECTARE
MENIU
Prima ieșire cu rulota. Off camping pe Cheia, septembrie 2017

Prima ieșire cu rulota. Off camping pe Cheia, septembrie 2017

În 2017 ne-am achiziționat prima noastră rulotă (vezi articolul cu povestea ei) după mai multe ieșiri cu cortul, unde ne-am și îndrăgostit de dormit și petrecut timpul în mijlocul naturii. Până atunci doar ne gândeam cum ar fi să avem rulotă... În septembrie a trebuit să ajungem la nunta unor amici, relativ aproape de Cheia. De ceva timp cochetam cu ideea de a încerca să mergem pe Cheia și să stăm off camping, având și această oportunitate, nu am mai stat pe gânduri... Am luat hainele pentru nuntă, le-am așezat pe umerașe în sifonierul rulotei, am mai luat grătarul, un ceaun cu suport, ceva mâncare și niște cafea, am cuplat rulota la mașină și am plecat la drum. Nu știam ce ar trebui să avem la noi, ce să punem în rulotă, era prima noastră ieșire de acest fel, rulotiști incepători :P. După ce s-a terminat nunta, am dormit câteva ore în rulotă și ne-am continuat drumul spre Cheia. Ajunși aproape de intrarea localității Cheia, am zărit două rulote campate și un drum de pământ destul de accesibil ce ducea spre el (mașina noastră are garda la sol destul de joasă).Prima ieșire cu rulota, Cheia Ne-am hotărât să campăm și noi langă ele. După cum eram obișnuiți și cu cortul, "vecinii" ne-au sărit imediat în ajutor. Prima întrebare pe care ne-au adresat-o, și nu cred că o voi uita vreodată:

- Prima dată cu rulota?
Eu: - Da. Este așa evident ?! :))

Și-au dat seama după cum voiam să poziționăm rulota, perpendicular pe direcția vântului. Tot ei ne-au dat anumite sfaturi de început, despre ce ar trebui să ne înteresem când mergem off camping, poziționarea rulotei față de vânt, față de râu (să nu stăm foarte aproape, râul poate crește destul de mult dacă plouă), și cel mai important, de unde ne putem alimenta cu apă. Tot de la ei am aflat că în zonele de munte ar fi bine să avem la noi și niște petarde în caz că vedem vreun urs.

Prima seară a fost foarte frumoasă, am stat lângă grătar cu un pahar de vin fiert și ne uitam la cerul înstelat. Undeva în toiul nopții ne-am cam speriat, eram în pat și brusc rulota a fost mișcată puțin și s-a auzit ca și cum ar fi lovit-o ceva în spate, deși pe geam nu am văzut nimic. Am încercat să ne liniștim gândindu-ne că a fost un mic cutremur, nu vreun urs... Ne-am liniștit după vreo jumătate de oră și am reușit să adormim din nou. Fiind sfârșitul lui septembrie, dimineața a fost destul de răcoroasă, ne savuram cafelele în timp ce razele de soare dezghețau încet firul ierbii, ori cafeaua era foarte bună, ori peisajul minunat, cred că puțin din ambele.

Cafea dimineața pe CheiaOff camping dimineața pe Cheia

Tot dimineața am descoperit și marele "urs" care ne-a speriat în seara precedentă. Un câine de talie mare, probabil ciobănesc mioritic a ieșit de sub rulota noastră și a început să se joace cu noi.

Ciobănesc Mioritic pe CheiaCiobănesc Mioritic pe CheiaCiobănesc Mioritic pe Cheia

Acum puteam dormi liniștiți, aveam și pază la rulotă. Pe timp de zi ne-am plimbat prin împrejurări și am admirat peisajul pastelat de toamnă, până încet încet începea să se întunece, prilej cu care am început să pregătim focul pentru o mâncărică la ceaun. Am stat lângă foc și am depănat amintiri frumoase alături de un pahar cu vin fiert.

Peisaj de pe Cheia toamnaPeisaj de pe Cheia toamnaPeisaj de pe Cheia toamnaOff Camping CheiaCeaun pe Cheia cu rulota

Din păcate a fost o ieșire scurtă și următoarea zi a trebuit să ne întoarcem acasă. Am mai reușit să ajungem o singură dată în 2018 pe Cheia iar începând cu anul 2019 camparea pe Cheia a fost interzisă.

Articol publicat de Sandu Marian Silviu la data 05.06.2020 20:53:41

Dacă ți-a plăcut articolul, ajută-ne cu un share:
Distribuie Tweet Whatsapp Telegram


Citește și alte articole legate de off camping, cheia, munte, rulotă, ceaun, toamna

top
TOP