DA NU
OK
Adresa ta de e-mail:.
captcha image

Abonează-mă Anulează
DATE DE CONECTARE
MENIU
Țevile de apă, canalizare și diverse circuite electrice

Țevile de apă, canalizare și diverse circuite electrice

Acum că elevația s-a întărit, ne-am apucat să decofrăm interiorul camerelor și să săpăm pentru circuitele de apă, canalizare și câteva circuite electrice. Având fundație pe cuzineți, am putut trage țevile pe sub grinzile de armare. Am făcut un șanț de aproximativ 50 de cm adâncime începând de la căminul hidroforului până la fosă iar din baie am mai făcut un șanț mai mic până la bucătărie.

Din căminul hidroforului am plecat cu două țevi de polipropilenă (PPR), una cu diametrul de 25 pentru o cișmea în curte și una de 32 pentru alimentarea casei cu apă. Tot din cămin am tras și un cablu electric de 3x2.5 băgat pe țeavă PEHD pentru protecție. Pe șanțul săpat am pus un strat de nisip pentru a proteja țevile și totodată să pot da panta de scurgere la canalizare. Panta optimă pentru circuitul de canalizare este cuprinsă între 1.5% și 3%. Noi am pus-o la 1.75% (1 grad). La îmbinarea țevii principale cu scurgerea de la toaletă sau cu cea de la bucătărie unde inevitabil va exista și grăsimi am folosit fiting-uri Y nu T-uri pentru a evita înfundarea acestora. Pentru alimentarea cu apă a casei, am optat pentru două intrări, în camera tehnică am tras țeava de la hidrofor plus incă o țeavă, tot de 32 diametru, căreia i-am pus un dop și am astupat-o în pământ în fața casei pentru a mă putea branșa în viitor la sistemul public de apă potabilă. Având șanțul săpat, am tras și țevile de apă caldă și apă rece de la camera tehnică la baie și bucătărie. Țeava de apă caldă am izolat-o pentru a nu avea pierderi de temperatură. Toate țevile le-am testat timp de câteva ore cu presiune de 6 bar pentru a mă asigura că nu am pierderi. Le-am testat din nou și după ce a fost tasat pământul.

Țevi apă camera tehnicăȚevi apă bucătărieȚevi apă baie

La capitolul circuite electrice, am tras branșamentul casei, alimentarea căminului hidroforului, fibra optică pentru TV și internet, alimentare motor poartă culisantă și împământarea. Toate acestea au fost trase pe țevi PEHD până în camera tehnică.

Circuite electriceTablou electric

Articol publicat de Sandu Marian Silviu la data 20.05.2021 23:48:28

Dacă ți-a plăcut articolul, ajută-ne cu un share:
Distribuie Tweet Whatsapp Telegram


Citește și alte articole legate de #casaHAY, casa HAY, țevi, apă, canalizare, curent, circuite

top
TOP