DA NU
OK
Adresa ta de e-mail:.
captcha image

Abonează-mă Anulează
DATE DE CONECTARE
MENIU
La mare cu cortul. Camping Malu Marii (Corbu) iulie 2016

La mare cu cortul. Camping Malu Marii (Corbu) iulie 2016

În vara lui 2016, am fost curioși să testăm și noi ieșitul cu cortul în natură. Fiind prima noastră experiență de acest gen, ne-am hotărât să găsim un camping amenajat, aveam o mică teamă pentru ieșitul off-camping. Vremea ne-a ajutat să alegem plecarea la mare. În același an ne-am achiziționat și o barcă destul de mare, acesta a fost un motiv în plus să alegem marea.Barcă Intex 6 persoane

Cort 6 persoaneCortul pe care îl cumpărasem era de 6 persoane, având două dormitoare și un "living". Era împărțit perfect, într-o cameră dormeam noi, în cealaltă țineam bagajele iar în hol/living mâncam și ne relaxam. Avea înălțimea de 1,90 m. Când am căutat locul de campare, am vrut să fie puțin mai sălbatic, nu suntem fanii plajelor supra aglomerate de sezlonguri și vanzători care se plimbă pe plajă. După multe căutări pe internet, am gasit locul potrivit, Camping Malu Marii, am văzut în poze că este destul de curat și foarte accesibil la preț. Singurele dezavantaje erau: ultimii 2,4km din drum nu erau asfaltați, iar ca magazin puțin mai mare de unde puteai cumpăra provizii era în Năvodari. Am sunat, am rezervat un loc de campare și a doua zi, dimineața am plecat la mare. Am ajuns acolo și am constatat că totul era mai frumos decât în poze. Campingul era îngrădit, intrarea se făcea doar cu card de acces pe care îl primeai după ce te instalai. Drumul din interior era pietruit iar locurile de campare erau nivelate și cu iarbă pe ele. Fiecare loc de campare avea bornă de alimentare 220v, fiind totul supravegheat video, puteam lăsa liniștiți telefonul la încărcat acolo, nu am fost nevoiți să tragem curent in cort. Erau disponibile mai multe grupuri sanitare, dușuri cu apă caldă, spații de făcut grătar si locuri de servit masa. Distanța până la plaja era de 150m iar accesul se făcea pe un drum privat al campingului. Campingul era poziționat pe faleza mării având o priveliște de vis. Plaja era foarte curată, spre uimirea noastră, oamenii care făceau plaja erau civilizați. Puteai face plajă liniștit auzind doar sunetul apei.

Plaja corbulPlaja corbul din barcăCamping Malu MăriiCamping Malu Mării


În prima zi de plajă, după ce ne-am întors în camping, ni se făcuse foame și am fost să căutam prin zonă dacă totuși exista ceva. Nu de mult a fost construit un magazin la nici 200m de camping. Acesta avea și un mic restaurant dar la prețuri foarte mici și mâncarea excelentă. Dezavantajul era că nu se știa exact când este deschisă bucătăria, totul depindea de bucătar dacă venea în ziua respectivă. Din câte am înțeles atunci era o afacere de familie. Personalul de acolo era de nota 10+.

Camping Malu MăriiÎmi aduc aminte că într-o zi, cam "bătea ploaia la ușă" și am decis să cumpărăm și noi un prelungitor să tragem curent în cort pentru telefoane si laptop. Nu le puteam lăsa la încărcat în ploaie. Am fost la magazin și nu aveau de vânzare dar vânzătoarea tot a insistat să ne dea unul pe care il folosea in magazin cu imprumut până terminam noi sejurul. Un gest plăcut având în vedere lumea în care trăim și că nici nu ne cunoștea, nici nu avea vreo legătură cu campingul.

Într-un final a ajuns și ploaia, deși speram să ne ocolească. A fost puțin "creepy" în cort în timp ce ploua, dar sincer să fiu, finalul a fost de poveste, un curcubeu care pornea dintr-un capăt al mării până în celălalt și păsări care "anunțau finalul furtunii".

Camping Malu MăriiCamping Malu MăriiCamping Malu Mării


Ultima modificare făcută de Sandu Marian Silviu la data 18.05.2020 23:29:36

Dacă ți-a plăcut articolul, ajută-ne cu un share:
Distribuie Tweet Whatsapp Telegram


Citește și alte articole legate de cort, camping, la mare

top
TOP