DA NU
OK
Adresa ta de e-mail:.
captcha image

Abonează-mă Anulează
DATE DE CONECTARE
MENIU
Off Camping cu rulota in Ezerets (Bulgaria) iunie 2019

Off Camping cu rulota in Ezerets (Bulgaria) iunie 2019

Cu ocazia zilelor libere de Rusalii ne-am gândit să facem o escapadă la mare. Am vrut să mergem într-un loc off-camping unde să avem și puțină umbră, întâmplător cu vreo două luni înainte aflasem despre un loc unde avem parte și de mare și de umbră. Ca să descriu în câteva cuvinte locul, pe faleza plajei se află o pădure de pini, unde poți să campezi. Dis de dimineață ne-am pornit la drum sperând să nu prindem aglomerația obișnuită din timpul verii de pe Autostrada soarelui și de la vamă.

Drum acces faleză EzeretsAm avut noroc și am așteptat doar 15 minute în vamă, timp în care ne-am cumpărat vigneta pentru Bulgaria. De la vamă până in Ezerets sunt vreo 20 de km și îi parcurgi în maxim 30 de minute. Se merge până în localitatea Ezerets unde o să găsiți o intersecție cu un drum spre stânga unde se află un panou publicitar al hotelului Wild Duck. Acolo faceți stânga și țineți drumul prioritar, o să treceți de un cimitir pe dreapta, apoi de o casă mare veche galbenă și veți ajunge la o intersecție cu un drum pietruit care se lasă spre dreapta. De aici țineți drumul tot înainte până la padure, nu vă speriați deoarece este drum agricol de pământ, dar fără gropi.

Am găsit un loc bun de campare, chiar la începutul pădurii și aproape de plajă. A durat puțin mai mult până am reușit să parcăm rulota între copaci și să păstrăm loc pentru cortul acesteia. Surpriza cea mai mare a fost că acolo am găsit multe corturi și rulote. Vecinii erau români, ne-au ajutat să punem pe poziție rulota. Majoritatea celor campați erau bulgari. De reținut ar fi că trebuie să vii de acasă cu apa potabilă, pentru spălat și gătit deoarece nu exista sursă de apă. Tot lângă pădure se află o cherhana de unde îți poți cumpăra o bere rece sau un suc, acceptau plata în leva, lei și euro bineînțeles la cursul preferat de ei.

Locul nostru de campare la Ezerets

Pentru cei care vin cu cortul să nu uitați și toaleta portabilă, în zonă nu există dușuri sau toalete, iar pădurea este plină de corturi :)). Zona este curată, sunt puse la dispoziție mai multe tomberoane unde se poate arunca gunoiul.

Plaja este curată și destul de lată, nisipul fin și apa era perfectă de înotat.

În mare, programul nostru era: dimineața beam cafeaua și mâncam ceva având o priveliște superbă la orizont, apoi coboram pe plajă și ne răcoream puțin în apa mării, la prânz ne retrăgeam înapoi la locul de campat și ne relaxam la umbră în hamace iar seara ne plimbam pe faleză, stăteam la grătar iar după ce mâncam, ascultam muzică în surdină ascunși sub cearceaf în hamace ferindu-ne de țânțarii insistenți (parcă ne mănâncă pielea când ne amintim). DE REȚINUT: Nu uitați, cum am pățit noi, soluțiile de țânțari acasă. Prima zi a trecut foarte repede, așa cum se întâmplă mereu când te simți bine, am fost vizitați de prietenii noștri (actuali fini :D), iar seara am stat până târziu și am jucat cu ei diverse jocuri în cort, feriți de vecinii noștri, țânțarii... Dimineața te trezeai fără alarmă pentru că soarele răsărea dinspre mare iar aerul din rulotă se încălzea foarte repede. La prânz dacă mai doreai să faci plajă, dar să ai parte și de puțină umbră, mutai șezlongul lângă locul tău de campare. Toată lumea era liniștită, veselă și se bucura de frumusețea naturii. Este un loc prielnic când vrei să scapi de agitația orașului, stresul de la muncă și plajele aglomerate, zgomotoase ale stațiunilor de pe țărmul românesc.

Cu siguranță vom reveni în acest loc, totul a fost frumos, vremea a fost perfectă și cel mai important ne-am simțit foarte liberi și relaxați. Singurul inconvenient ar fi faptul că nu ai un loc amenajat în apropiere unde să golești rezervorul toaletei.

Localizarea camping-ului pe google maps o găsiți accesând acest link.

Soarele arzător al dimineții în EzeretsPlaja EzeretsPlaja EzeretsPlaja EzeretsGrătar la EzeretsPădurea de pini la Ezeretsrelaxare în hamac la Ezeretsfaleză Ezeretsfaleză Ezeretsseara în hamac Ezerets


Ultima modificare făcută de Sandu Marian Silviu la data 18.05.2020 23:29:22

Dacă ți-a plăcut articolul, ajută-ne cu un share:
Distribuie Tweet Whatsapp Telegram


Citește și alte articole legate de off camping, ezerets, bulgaria, mare, plajă sălbatică, rulotă, hamac

top
TOP