DA NU
OK
Adresa ta de e-mail:.
captcha image

Abonează-mă Anulează
DATE DE CONECTARE
MENIU
Am turnat egalizarea și aleea din fața casei

Am turnat egalizarea și aleea din fața casei

Odată trase țevile de apă, canalizare și circuite electrice am umplut cu nisip șanțurile săpate iar apoi am nivelat pământul în camere. compactorAranjat cât de cât pământul, am început să il tasez cât mai bine cu compactorul. Îmi aduc aminte cum m-am simțit în iarnă când am folosit compactorul două zile. Când m-am pus să dorm, aveam impresia că vibrează patul, până și când luam paharul de apă în mână, îl strângeam destul de tare din cauza mâinilor amorțite. O mare parte din pământ era deja destul de tasat, fiind pus pe poziție din iarnă de când s-au făcut săpăturile pentru fundație și udat aproape în fiecare zi. Tot înainte de compactare, cu o seară înainte, pământul a fost udat foarte mult. În următoarea zi, cu forțe proaspete, ne-am apucat de umplut camerele cu pietriș sort 8-16. Din păcate, vremea ciudată din ultima perioadă și-a făcut din nou apariția, și de la o zi caniculară pentru perioada asta am dat-o în extrema cealaltă, începând o furtună puternică. Spre seară am aruncat pietriș pe jos să putem călca fără să ne umplem de noroi, am pus nisip pe rampă pentru a nu aluneca cu roaba și am continuat cu gândul că în acea seară vom termina de umplut cu pietriș, și am terminat :D.

vreme bunăvreme reapietriș sort 8-16

În următoarea zi, puțin cam extenuați, ne-am băut cafeaua și ne-am apucat să întidem folia peste pietriș. A trebuit să facem pe rând fiecare cameră și să punem în același timp și plasa de armare peste, se pare că furtuna din ziua anterioară a trecut dar vântul a rămas încă aici. Puse toate plasele am început să le legăm între ele și de grinzile de armare. Știind că urmează să turnăm betonul a doua zi, am cofrat și aleea din fața casei.

plase armare casaHAYplacă armată casaHAY

Ziua "Z" a venit, elefantul (pompa de beton) și-a întins picioarele (de calare) și a început turnarea.

elefant pompă betonplacă betonegalizare casaHAYegalizareaplacă beton parteralee casaHAYam turnat egalizarea

La acest pas am primit ajutor din partea familiei, le mulțumim pe această cale taților, unchiului și vărului pentru efortul depus. Urmează să strângem pământul rămas din curte, puțină curățenie, poate și puțin "landscaping" și așteptăm nerăbdători să ajungă casa și să o vedem montată.

Articol publicat de Sandu Marian Silviu la data 28.05.2021 21:38:21

Dacă ți-a plăcut articolul, ajută-ne cu un share:
Distribuie Tweet Whatsapp Telegram


Citește și alte articole legate de #casaHAY, casa HAY, fundație, egalizare, placă parter

top
TOP