DA NU
OK
Adresa ta de e-mail:.
captcha image

Abonează-mă Anulează
DATE DE CONECTARE
MENIU
Cu bicicleta la Barul lui Bobiță din Las Fierbinți

Cu bicicleta la Barul lui Bobiță din Las Fierbinți

După plimbarea cu MTB-urile prin Delta Văcărești (citește articolul), am vrut să scoatem de la iernat bicicletele de șosea, pentru un traseu în afara Bucureștiului. În trecut mai vorbisem să mergem la Barul lui Bobiță cu bicicletele, traseul fiind relativ scurt, aproximativ 80km dus-intors, dar mereu intervenea altceva de făcut.

timpliber.ro în drum spre Barul lui BobițăTraseul ales de noi a fost următorul: am ieșit din București pe Șos. Andronache și am ținut drumul cu prioritate DJ200 (prin Stefăneștii de jos, Dascălu, Gagu) până la Grădiștea unde am făcut dreapta spre Fierbinți-Târg. Drumul este unul destul de liniștit cu trafic destul de redus, am văzut sute de bicicliști pe traseu. Din păcate vă veți mai întâlni cu șoferi ce au impresia că doar mașina are voie pe șosea. Între sate, drumul este destul de plăcut, chiar și într-o zi caniculară, pe ambele părți ale drumului sunt plopi înalți ce acoperă șoseaua cu umbra lor, iar printre ei simți adierea vântului care reușește cu succes să te răcorească. În satul Gagu am făcut un mic popas la zărirea unei berze care iși hrănea puișorii, vrând să imortalizăm momentul.

barză pe stâlpbarză cu puipui de barză

La intersecția din Grădiștea unde se termină drumul DJ200 am făcut dreapta spre Dridu pe DJ101, am mai mers aproximativ 10km până aproape de ieșirea din Fierbinți-Târg, unde începe lacul. Lângă lac se află o uliță neasfaltată iar acolo este amplasat Barul lui Bobiță din serialul Las Fierbinți.

cu bicicletele la Barul lui Bobițătimpliber.ro la Barul lui BobițăBarul lui Bobiță, Fierbinți-TârgBarul lui Bobiță, Fierbinți-TârgBarul lui Bobiță, Fierbinți-TârgBarul lui Bobiță, Fierbinți-TârgBarul lui Bobiță, Fierbinți-TârgBarul lui Bobiță, Fierbinți-TârgBarul lui Bobiță, Fierbinți-Târg

După ce am făcut câteva poze și ne-am răcorit puțin cu un suc și o înghețată, am plecat la o plimbare pe lângă biciclete să cunoaștem și noi puțin localitatea. Ne-am plimbat pe multe străduțe neasfaltate și multe ulițe care se terminau cu malul lacului. Am simțit că ne-am întors în timp și ne aduceam aminte cum ne petreceam copilăria pe ulițele satului când mergeam la bunici.

pe uliță în Fierbinți-TârgDude pe uliță în Fierbinți-Târgmalul lacului pe uliță în Fierbinți-Târg

După vreo oră de plimbat prin Fierbinți, ne-am urcat pe biciclete și am pornit spre București. Am mai făcut o oprire la Gagu, pe malul lacului, unde am mâncat câteva fructe pentru un "boost" de energie și am mai făcut câteva poze.

lac Gagu cu bicicletastârc pe lacul Gaguavion militar Gagu

timpliber.roDupă incă o oră de mers cu biciclete, am ajuns acasă, unde am mai mâncat o înghețată în fața blocului. A fost primul drum puțin mai lung de anul acesta. S-a simțit perioada de stat în casă din timpul stării de urgență.

Articol publicat de Sandu Marian Silviu la data 21.06.2020 22:01:39

Dacă ți-a plăcut articolul, ajută-ne cu un share:
Distribuie Tweet Whatsapp Telegram


Citește și alte articole legate de cu bicicleta, Barul lui Bobiță, Las Fierbinți, Fierbinți-Târg

top
TOP