DA NU
OK
Adresa ta de e-mail:.
captcha image

Abonează-mă Anulează
DATE DE CONECTARE
MENIU
O nouă etapă finalizată, montarea geamurilor și a învelitoarei

O nouă etapă finalizată, montarea geamurilor și a învelitoarei

Imediat ce casa a fost montată, am prins câteva zile mai însorite, prilej cu care au fost montate folia și sipcile pe care va fi montată învelitoarea din tablă. S-au făcut măsurătorile finale ale acoperișului și a fost comandată tabla pentru acoperiș și atice.

folie anticondensfolie anticondens 2

Vremea ploioasă era una din grijile noastre, se aduna destul de mult apa la etaj iar noi nu vroiam ca OSB-ul dintre etaj și parter să fie infiltrat cu apă, lucru ce afecta ulterior planeitatea acestuia. Odata montată folia anticondes, putem sta liniștiți în privința ploilor și așteptăm cu nerăbdare tabla pentru acoperiș. Tot în acceași zi au venit și cei ce se vor ocupa cu tâmplăria pentru a lua măsurile finale și pentru a da în lucru geamurile și ușile de la #casaHAY.

În timpul măsurării golurilor pentru geamuri și uși mi s-a mai recomandat montarea scării sau măcar o scară temporară pentru a facilita urcarea geamurilor și tâmplăriei la etaj.

scară interioară 3dNu am mai stat pe gânduri și m-am pus pe treabă. Am verificat proiectul și am început să aștern pe "foaie" sau mai bine zis pe ecran scara dorită ținând cont de proiect și formula lui Blondel. Să explic puțin și această formulă, 2h + l = 62 – 64 cm, h reprezintă înălțimea treptei iar l, lățimea. Înălțimea obișnuită a unei trepte este cuprinsă între 16,5 și 17,5 iar cu ajutorul formulei lui Blondel putem descoperi lățimea ideală a unei trepte. 

Având schița finalizată, am putut face o listă cu necesarul și imediat ce au ajuns materialele ne-am apucat de tăiat și montat. Ne-am decis să facem structura finală a scării dar treptele și contratreptele să le facem provizoriu din tego și nu din stejar sau fag, cu siguranță se vor zgaria până la finalizarea casei.

scară structurămotare scarăscară interioară

Ușa de la întrare o văzusem de câteva săptămâni într-un magazin de profil și de atunci am zis că asta va fi ușa de la casa noastră. Cum am terminat scara, fiind nerăbdători să vedem și ușa de la intrare montată, am plecat la magazin, am cumpărat-o și am și montat-o. Yuppyyyy, avem ușă...

usă intrareusă intrare 2usă intrare montată

Din păcate, în acea perioadă, din cauza pandemiei, prețurile erau în continuare creștere și cea mai mare problemă cu care ne-am confruntat era lipsa stocurilor. La tablă, a fost o problemă de stoc cu culoarea aleasă de noi. Tabla și tâmplăria au ajuns după o lună de zile.

montare tablămontaj tablătermopanegeamuri spate

tablă și geamuri montateSuntem fericiți că am mai terminat o etapă din construirea căsuței noastre. Acum avem în plan amenajarea strictului necesar la interior, izolarea casei la exterior și montarea siding-ului.

Articol publicat de Sandu Marian Silviu la data 03.04.2022 22:49:03

Dacă ți-a plăcut articolul, ajută-ne cu un share:
Distribuie Tweet Whatsapp Telegram


Citește și alte articole legate de #casaHAY, casa HAY, tablă, învelitoare, geamuri, termopane, scară

top
TOP