Chec marmorat cu alune de pădure pisate
Timp de preparare: o oră.
Ingrediente
- 200 gr făină
- 200 gr zahăr
- 2 plicuri zahăr vanilinat
- 4 linguri de ulei
- 3 linguri de cacao
- 5 gălbenușuri
- 5 albușuri
- un praf de sare
- o linguriță praf de copt
- 5 linguri de alune de pădure pisate
- o esență de vanilie
- o esență de lămâie
Mod de preparare
Se amestecă cu mixerul cele 5 albușuri cu praful de sare.
Se adaugă în compoziție cele două plicuri de zahăr vanilinat.
În compoziție se adaugă treptat zahărul, până când aceasta devine o spumă tare.
Se adaugă uleiul peste gălbenușuri și se amestecă până la omogenizare.
Gălbenușurile se adaugă treptat peste spuma de albușuri, se amestecă încet cu paleta pe marginile bolului, pentru a păstra compoziția aerată.
Peste făină punem praful de copt și se amestecă ușor.
Se adaugă treptat făina în compoziție, amestecând încet cu paleta.
Se adaugă alunele pisate în compoziție.
Compoziția obținută se împarte în două părți egale.
Într-o compoziție se adaugă esența de vanilie iar în cealaltă esența de lămâie.
Se adaugă puțină apă peste cacao pentru omogenizare.
Se adaugă cacao peste compoziția în care am pus esență de vanilie.
Se amestecă compoziția de cacao până la omogenizare.
În forma tapetată cu hârtie de copt se adaugă treptat câte o lingură din fiecare compoziție până când acestea se termină.
Se adaugă la cuptorul electric la 170 de grade cu ventilație iar la cel pe gaz la foc mediu. Checul este copt atunci când îl verificăm cu scobitoarea iar aceasta iese uscată. Timpul de coacere este de aproximativ 40 de minute.
POFTĂ BUNĂ!
Dacă ți-a plăcut articolul, ajută-ne cu un share:
Distribuie
Tweet
Whatsapp
Telegram
Citește și alte articole legate de Chec, marmorat, alune de pădure, făină, zahăr, ouă, cacao