Prăjitură deșteaptă cu vanilie și lămâie
Este o prăjitură ușoară, simplu de făcut. Denumirea de prăjitură deșteaptă vine de la faptul că își creează singură cele 3 straturi.
Timp de preparare: o oră și 20 de minute
Ingrediente
- 1l lapte
- 9 gălbenușuri
- 9 albușuri
- un praf de sare
- o esență de vanilie
- 2 plicuri de zahăr vanilat
- 250 gr. zahăr pudră
- 200 gr. făină
- 200 gr. unt topit
- coaja rasă de la o lămâie mică
Mod de preparare
Se amestecă zahărul pudră cu gălbenușurile crescând treptat viteza.
Adăugăm untul topit în compoziție. Acesta trebuie să fie la temperatura camerei.
Cu o lingură adăugăm treptat făina în compoziție. Se amestecă la viteză redusă.
Adăugăm coaja rasă de lămâie, crescând viteza de mixare.
Adăugăm treptat laptele amestecând la viteză redusă. După ce am adăugat laptele, amestecăm și esența de vanilie.
Acum, într-un bol separat, batem albușurile cu praful de sare și zahărul vanilat până obținem o spumă tare.
Amestecăm cele 2 compoziții adăugând treptat spuma de albușuri peste cea de gălbenușuri.
Se adaugă compoziția obținută într-o tavă tapetată cu unt și făină.
Se bagă la cuptor la 150 grade cu ventilație timp de o oră sau la foc mediu-mic la cel pe gaz.
Se lasă la răcit în cuptor, după ce s-a răcit se adaugă pentru 2 - 3 ore în frigider.
Peste aceasta putem adăuga zahăr pudră. Este o prăjitură răcoritoare, are crema asemănătoare cu budinca.
POFTĂ BUNĂ!
Dacă ți-a plăcut articolul, ajută-ne cu un share:
Distribuie
Tweet
Whatsapp
Telegram
Citește și alte articole legate de prăjitură, desert, oua, vanilie, zahăr, unt, lămâie