DA NU
OK
Adresa ta de e-mail:.
captcha image

Abonează-mă Anulează
DATE DE CONECTARE
MENIU
Obținerea autorizației de construire pentru casaHAY

Obținerea autorizației de construire pentru casaHAY

Cu avizele obținutie anterior și studiile de specialitate (vezi articolul) am mers la arhitect să ne completeze dosarul pentru autorizația de construire. Înaintea depunerii dosarului, au mai trebuit plătite câteva taxe...

La poștă a trebuit să achit o taxă către ISC (Inspectoratul de Stat în Construcții), 0.1% din valoarea investiției (valoarea casei a fost evaluată la 172 800 RON) - 173 RON și taxa către OAR (Ordinului Arhitecților din România), 0.05% din valoarea casei - 87 RON. La aceste două taxe se adaugă și mandatele poștale în valoare de 10 RON (5+5 RON).

Să păstrați o copie după chitanța taxei către ISC de 0.1%, vă trebuie pentru declararea începerii execuției lucrărilor de construcție.

Cu cele două chitanțe de la poștă puse la dosar, am fost la primărie, unde a mai trebuit achitate două taxe și ulterior puse și acestea la dosar. Cele două taxe au fost: taxa de dosar în valoare de 100 RON și taxa de autorizație de construire 0,5% din valoarea casei - 864 RON.

Am înregistrat dosarul la registratură iar apoi l-am depus la urbanism, unde s-a făcut o verificare sumară a conținutului din dosar și ni s-a spus că autorizația ni se va elibera în maxim 30 de zile. După aproximativ două săptămâni am fost să obținem și număr stradal (poștal) de la primărie, să scăpăm de adresa cu Tarlaua X, Lot Y etc... Pentru număr a fost nevoie doar de o cerere și o taxă de 9 RON. Numărul mi l-au spus atunci iar adeverința am primit-o în 3 zile. La primărie, m-am interesat și de stadiul dosarului pentru autorizația de construire, acolo am aflat că tocmai mi se eliberase și autorizația de construire și că o putem ridica.

Având autorizația de construire, putem începe imprejmuirea terenului și branșarea la utilitățile existente.

La declararea începerii execuției lucrărilor de construcție am mai fost nevoit să achit o taxa către ISC în valoare de 0.5% din valoarea casei.

Ultima modificare făcută de Sandu Marian Silviu la data 30.10.2020 11:07:33

Dacă ți-a plăcut articolul, ajută-ne cu un share:
Distribuie Tweet Whatsapp Telegram


Citește și alte articole legate de #casaHAY, casa HAY, autorizație construire, număr poștal

top
TOP