DA NU
OK
Adresa ta de e-mail:.
captcha image

Abonează-mă Anulează
DATE DE CONECTARE
MENIU
Loc de joacă pentru pisică

Loc de joacă pentru pisică

Motanul nostru s-a mărit și încet încet a început să își ascută ghearele cam în orice obiect găsea. Știind că pisicile iubesc textura sforii din iută și având multe materiale rămase de la gardul Casei HAY printre care și sfoară m-am gândit să îi fac motanului un loc de joacă.

bază loc de joacăVrând să termin de construit cât mai repede am evitat să fac baza locului de joacă din mai multe bucăți lipite între ele, așa că am căutat cea mai lată scândură din curte (30cm), am tăiat din ea aproximativ 45 de cm. Am mai găsit o bucată de grindă de lemn 50mm x 50mm pe aproximativ 60cm și restul de sfoară rămasă în ghem.

Celor două bucăți de cherestea le-am îndreptat capetele tăindu-le la 90 de grade față de marginile mai late ale acestora. Am trasat noile margini cu ajutorul unui echer de tâmplărie, iar apoi le-am tăiat folosind circularul. Pentru a înfrumuseța fețele elementelor am folosit rindeaua electrică (se poate și cu șlefuitorul dar durează destul de mult) iar apoi am folosit un șlefuitor excentric.

îndreptat marginilecircularrindea electrică

După ce am obținut rezultatul dorit, am rotunjit marginile bazei cu ajutorul unei freze electrice iar apoi m-am gândit să rotunjesc și marginile stâlpului pentru a se fixa cât mai bine sfoara. Restul imperfecțiunilor le-am șlefuit la mână cu ajutorul unui burete abraziv.

Am marcat mijlocul bazei pentru a găuri locul în care se vor fixa șuruburile. Pentru fixare am ales suruburi 3,5x45mm, acestea fixând foarte bine stâlpul de bază. Înainte de a fixa stâlpul, am prins cu ajutorul unui capsator sfoara de stâlp. Dacă veți folosi sfoară mai groasă, va trebui frezat un locaș pentru aceasta.

Acum urmează o etapă care durează destul de mult... Înfășurarea sforii... Cu ajutorul pistolului de lipit cu baton de silicon vom fixa sfoara din loc in loc. Aceasta trebuie să fie ținută cât mai în tensiune și apăsată spre baza locului de joacă. După ce sfoara a fost fixată de stâlp, am prins o mingiuță cu o sfoară mai subțire dar mai puternica și am fixat-o la capătul stâlpului.

ghem iutăloc de joacă pisică

Locul de joacă a fost finalizat, vă las să urmăriți filmulețul cu construcția acestuia, unde la final veți vedea dacă este apreciat și de motanul nostru :D


Articol publicat de Sandu Marian Silviu la data 28.12.2020 11:53:21

Dacă ți-a plăcut articolul, ajută-ne cu un share:
Distribuie Tweet Whatsapp Telegram


Citește și alte articole legate de cat, scratcher, post, loc, joacă, pisică, diy

top
TOP