DA NU
OK
Adresa ta de e-mail:.
captcha image

Abonează-mă Anulează
DATE DE CONECTARE
MENIU
Primii pași în construirea unei case...

Primii pași în construirea unei case...

Oricine iși dorește să aibă un spațiu cât mai mare. De la asta a început tot proiectul...

        Copilăria ne-am petrecut-o consumându-ne energia prin curte și în casa, cu familia. Pentru a ne dezvolta pe plan profesional și educațional am ales să ne mutăm impreună cât mai aproape de punctele de interes. Am ales să ne mutăm într-un apartament mic în București. La început, totul a fost frumos, "ne-am luat inima în dinți", eram un cuplu la început de drum. Am făcut împreună tot ce ne-am dorit, am reușit să ne ridicăm pe plan profesional. După mai mulți ani în care ne-am petrecut concediile prin stațiuni, în hoteluri, pensiuni etc, ne-am hotărât să încercăm și altceva. Simțeam nevoia de mai multă libertate, cunoaștere a locurilor vizitate, simțeam că ne petrecem atât viața cât și concediile între patru pereți. Nevoia de a avea o curte, un spațiu în aer liber al tău, începea să iși facă apariția. Momentul decisiv a fost la prima ieșire de câteva zile cu cortul, atunci ne-am hotărât, vrem o casă la curte. Atunci au apărut mai multe întrebări... Cumpărăm la cheie, la roșu sau o facem de la zero?

  1. Unde va fi casa amplasată? În București, în Ilfov? După ce am studiat piața imobiliară în București, ne-am dat seama că este cu mult peste Bugetul nostru, singurele opțiuni pentru București ar fi fost să cumpărăm un apartament la vila la curte sau să cupărăm o casă foarte veche (În acea perioadă, pentru aceste case, de paiantă, băncile refuzau să dea credit). Ne-am decis că cea mai bună variantă pentru noi ar fi în județul Ilfov. Am ales localitatea Tunari, aceasta având mai multe posibilități de întrare în București și totodată are acces facil la autostrăzi.
  2. Ne-am decis la zonă, dar ce vom face? Am ales zona, iar acum avem ca variante: casă la cheie, casă în construcție sau teren și urma să o ridicăm noi. Varianta cea mai rapidă dar și mai scumpă era casa la cheie, dezavantajul în afara prețului era că nu știm nimic despre calitatea construcției. La casa în construcție știm calitatea produselor, dar structurarea acestei nu era ce ne doream. După ce am studiat avantajele și dezavantajele opțiunilor pe care le aveam, ne-am hotărât să achiziționăm un teren.

Proiectul l-am denumit casa HAY și vă vom ține la curent cu toți pașii de urmat și costurile aferente construcției în următoarele articole.

Pasul următor: Alegerea terenului potrivit pentru casă

Ultima modificare făcută de Sandu Marian Silviu la data 23.05.2020 00:52:52

Dacă ți-a plăcut articolul, ajută-ne cu un share:
Distribuie Tweet Whatsapp Telegram


Citește și alte articole legate de #casaHAY, casa HAY, construcție casa

top
TOP