DA NU
OK
Adresa ta de e-mail:.
captcha image

Abonează-mă Anulează
DATE DE CONECTARE
MENIU
Fundația casei. Trasare, săpături și turnare cuzineți

Fundația casei. Trasare, săpături și turnare cuzineți

Am rămas puțin în urmă cu articolele despre #casaHAY și stadiul în care am ajuns. Deoarece vremea nu mi-a mai permis să continui să lucrez la fundație am zis să fac un mic update și să scriu in acest articol ce am mai reușit să facem între timp.

În vară am adus pământ pentru a nivela curtea și locul unde va fi turnată fundația, deși s-a tasat destul de bine de la ploi, am vrut să il tasăm și cu compactorul. Fundația pentru casaHAY va fi de tip izolată (pe cuzineți), practic fundația este compusă din blocuri de beton unite la suprafața pământului cu grinzi armate.

compactăm pământulcompactăm pământulpământ compactat

După ce am terminat cu compactatul pământului, am chemat cadastristul (cel care mi-a întărușat și terenul) și a marcat punctele axelor casei. Cu ajutorul acestor puncte vei putea trasa fundația inclusiv axele din proiect, țărușii axelor trebuie montați la cel puțin un metru față de locul unde va fi săpată fundația.

trasare fundațiefundație trasată

Am măsurat totul încă o dată să fie ca în proiect iar apoi am chemat excavatorul pentru a săpa fundația. Dacă tot am inchiriat excavatorul, ne-am decis să săpăm și căminul pentru hidrofor, locul unde va fi fosa și drenajul acesteia.

cămin hidroforgropi cuzinețiexavatorgroapă fosă ecologică

Din păcate nu am fost foarte inspirați când am ales perioada să lucrăm la fundație, în 3 zile vremea s-a schimbat radical.

săpat fundațiesăpat fundație

pământ căzutAcum zăpada s-a topit și cum era de aștepat... o mare parte din pământ a căzut din nou in gropile fundației. Am tăiat plasele ce vin montate la baza cuzineților și am îndoit fiarele de armare ce fac legătura dintre grinzi și cuzineți. După ce am văzut că vremea va fi mai ceva mai bună, am scos pământul căzut în gropile de fundație și am tasat pietriș 16-32mm la baza acestora. Am legat armăturile de plasa de la bază iar apoi i-am pus pe poziții fixându-i de niște scânduri pentru a nu se mișca în timpul turnării betonului.


stâlpi cuzinețicuzinet înainte de turnarebeton turnat

etrieri grinzi elevațieLa câteva zile după ce am terminat de turnat cuzineții, iarna și-a intrat în drepturi și mi-a oferit timp să stau la căldura și să mă ocup de etrierii ce vor fi folosiți la grinzile elevației.

Ultima modificare făcută de Sandu Marian Silviu la data 21.03.2021 23:45:15

Dacă ți-a plăcut articolul, ajută-ne cu un share:
Distribuie Tweet Whatsapp Telegram


Citește și alte articole legate de #casaHAY, casa HAY, fundație, izolată, cuzineți

top
TOP